Guide: Sminkborstarna du behöver för en fin ögonmakeup

Steg för steg – så gör du en ögonmakeup!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Nordicfeel, via Adtraction. Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att handla på nätet. 

I går fick jag en fråga om vilka sminkborstar som egentligen är nödvändiga när man ska göra en ögonmakeup – och framförallt – vilken borste som används till vad.

Något som jag alltid är väldigt noga med är att det inte finns något rätt eller fel när du sminkar dig. Om du vill använda en foundationsborste till dina ögonbryn så kör på, you do you (även om just den kombinationen känns ganska svår haha).

Men, jag kan ge er mina bästa tips och mina ”go to” borstar som jag (nästan) alltid använder när det kommer till ögonsmink.

Innehåller allt du behöver enligt mig!

Här kan du hitta ett set med borstar från Real Techniques som innehåller alla alternativ som jag pratar om.

Så får du till en festlig ögonmakeup med fyra enkla steg

Alla hjärtans dag makeup!
Steg 1. Lägg en bas över hela locket. Gärna en skugga som lägger en grund för vilken ton du vill att din makeup ska följa. Detta gör jag med en lite plattare och tät borste.
Steg 2. Applicera sedan en mörkare nyans längs globlinjen för att få ett djup till din sminkning. Tänk på att ”blenda” (skugga) ut färgerna i varandra för att eventuella kanter ska mjukas upp. Detta gör jag med en ”fluffig” borste som gärna får vara lite större än den tidigare.
Steg 3. Ta en liten platt borste med korta strån eller en fine liner brush för att lägga samma färg på skugga under nedre fransraden. Detta steg gör verkligen skillnad!
Här kan du även ta samma borste (se till att det inte är någon färg kvar från den mörka skuggan) och applicera en ljus färg i inre ögonvrån.
Steg 4. Nu är det bara mascara och en eyeliner kvar sen är du redo!

Lycka till!

Bästa,

Rebecka ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: