Så lägger du grunden för en ögonmakeup som håller hela kvällen

Räddaren i nöden!

Ibland kan det kännas helt omöjligt att få till en ögonsminkning som faktiskt håller hela dagen och kvällen. Men jag har några tips och trix som kan hjälpa dig på traven.

Jag har länge letat efter en primer som håller måttet och som faktiskt låter sminket sitta kvar hela kvällen – och nu har jag hittat den!

Mina ögonlock blir nämligen lätt oljiga under dagen och det fastnar ganska mycket smink i veck och fina linjer. Därför behöver jag en grund som bidrar med en len och torr yta att jobba på.

Primer + fixeringspuder = SANT!

Så här ser det ut när jag har applicerat primer och fixeringspuder.

De flesta makeup artister börjar alltid med att göra ögonen innan de börjar med sin bas. Jag gör lite olika från gång till gång. Här har jag gjort min bas först och sedan applicerat en primer och ett löst puder för att lägga grunden till min skugga.

Jag använder denna primer från Fenty Beauty och detta fixeringspuder från Kat Von D. Dessa produkter applicerar jag med fingret och en liten puderpuff.

Så gör du!

Har du inte provat denna kombo så gör det. Börja med att ”badda” på primern och låt den lufttorka. Ta sedan din lilla puderpuff och dutta dit fixeringspudret på ögonlocket och precis under ögat. Borsta bort överflödigt puder som hamnar ovanpå locket. Sedan är det bara att sminka dina ögon som vanligt – avsluta med setting spray!

Tips! Om det sedan ramlar ner någon skugga under tiden att du sminkar dig kan du enkelt, men försiktigt, borsta bort denna med en vanlig puderborste – eftersom att du applicerade ett skyddande lager med puder under ögat.

Lycka till!

Bästa,

Rebecka ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: